Wat is FL Studio?

FL Studio is een populair software-programma voor muziekproductie. Het wordt al 14 jaar ontwikkeld door Image Line Software gevestigd in België.

Met de herkenbare step sequencer is FL Studio al jaren de keuze voor beginnende en ervaren producers in de industrie. Wereldberoemde artiesten als Afrojack en Martin Garrix zweren bij het gebruik van FL Studio om zo snel mogelijk muzikale ideeën uit te werken tot complete tracks.

Door de gebruiksvriendelijkheid en de lage prijs wordt FL Studio onterecht wel eens beschouwd als muzieksoftware voor uitsluitend amateurs.

Niets is minder waar.

In de afgelopen jaren is FL Studio (voorheen Fruity Loops) uitgegroeid tot een zeer geavanceerde digitale muziekstudio. Een DAW (Digital Audio Workstation) waar je van een simpele beat naar indrukwekkende filmmuziek en sound design kunt gaan. Niet alleen productie, maar ook live performance is steeds beter mogelijk in de laatste versies van FL Studio. Dit alles met een nog steeds makkelijk te begrijpen interface.

FL Studio is te verkrijgen voor Windows (32- en 64-bit) in drie verschillende versies:

  • Fruity Edition
  • Producer Edition
  • Signature Edition

Daarnaast is er een Mac versie in ontwikkeling.

Download gratis de demo om te kijken of FL Studio geschikt is voor je PC.

Levenslang Gratis Updates

Een groot voordeel van FL Studio ten opzichte van andere muzieksoftware is dat Image Line je levenslang gratis updates geeft zodra je FL Studio koopt. Dus niet alleen van versie 11.0 naar 11.1, maar ook versie 12, 13, 14 enzovoorts. Dat betekent dat je maar één keer hoeft te betalen en daarna jarenlang steeds weer nieuwe versies kunt downloaden.